onsdag 4 juni 2014

Vättern under påskhelgen

Vättern!
Mycket vatten har runnit in och ut genom marerna sen sist. Under påskhelgen drog jag, bidus, Andreas, Mattias och AG86 till norra Vättern för fyra dagars trolling ifrån två båtar. Vädret är kanon om man ska promenera mm dvs sol ifrån klarblå himmel och 0 m/s. Första dagen sjösätter vi betena kl 07:00 ca kl 11 har vi första hugget, yttersta paravanen på styrbordsidan har något fattat tycke för min svingamla zalt slow sink, sprayburksmålad i färger vitt och svart. Betet har jag fått låna av RegalJimmy och hans sambo har dragit en 14+ på det, min gädda väger inte 14kg utan kanske 2,5kg. Ut med grejerna igen, sent på eftermiddan kan axel landa en 4a på en gammal wedtinare som jag lackat om till en riktigt skrikig nyans. Vi kör på fram tills 7-tiden. Den andra båten med AG och Mattias har haft ett hugg på hela dan.

Dag två! Fortfarande samma väder:/ alla grejer i vid 7-tiden, vi nöter på, sent på eftermiddan får Andreas en 3a på en 6tums Jake. Avslutar även denna dag efter 12 timmar. Segt är bara förordet:( vid rampen träffar vid Martin ifrån söders sportfiske, de har haft lika trögt som vi, han säger att det är långt ifrån promenad time, det är över. De ger upp 2 dar innan planerat och åker hem för att fiske gös. Vi ger inte upp, vi ska gnida och Pittre och puttre till det blöder ur röven. AG och Mattias har kört spinn denna dag, x antal följare men ingen upp i båten.

Dag tre, samma förutsättningar som förut:/ AG och Mattias kör trolling även som oss denna dag. Det är lika trögt som vanligt, den andra båten landar en snipa. Jag får ett ryck, ringer den andra båten och talar om att vi tänker riva och köra utanför skärgården på det öppna Vättern. De hakar på, det är en mäktig känsla att puttra runt på ett spegelblankt Vättern där vattnet är som olja. Ganska omgående får Andreas en bättre fisk runt 5kg, den andra båten drar en 4a. Hoppet kommer åter. Smack i backen som Trumman skulle ha sagt, axels yttersta paravan börjar backa, han sveper Mothugg och efter en 10 minuter kan jag håva en riktigt bra fisk, frågan är om det är axels första tia! Längden har den, 114cm, jag är skeptisk, Andreas är övertygad, axel vill bara väga. 11,3 kg väger vi gäddan till på ett spegelblankt Vättern. Ryggdunkarna haglar:). Inget mer för nån av båtarna den dan, men vad gör det?:)

Dag fyra är kortdag då vi måste åka hem i vettig tid. Vi brassar såklart ut till gårdagens hotspott. Jag har dagen till ära smugit med riggarna. På den ena riggen är blylodet skrikgult jag hänger på en egengjord one of tail på en spölängds släp bara. Tanken är att lodet och tailen ska fiska ihop. Efter ett par timmar tjongar det till ordentligt på just det spöt, upp kommer en förbannad 7a som har inhalerat tailen. Kul! Vi nöter på några timmar till men varken vi eller den andra båten får något mer. Hur som helst en lyckad långhelg som visar att det kan vara värt att nöta!

Lite bilder

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar